Billig träningshjälp

Min träning har, ja det finns inte ord som kan beskriva det. Fallit som från Mount Everest ner till... havets djupaste punkt. Den enda aktivitet jag gör nu är att promenera mycket. Och eftersom det är en enkel träning som jag kan peppa upp mig tilll nästa nivå med så tänkte jag köpa den här i helgen:


En stegräknare. Man ska gå ca 10.000 steg eller 7,5km/dag för att få sin vardagsmotion. Tänkte ha den i skolan en dag och testa hur mycket jag egentligen går och hur långt. Jag SKA komma upp i 10.000 steg varje dag. Om jag så måste gå omvägar eller annat. Ska bli kul att se, ska äntligen få komma igång med min träningsdagbok då ;)

Anyways. Kom nyss hem. Valborg blev inte en hemmakväll tydligen men inte valborgbrasan kväll heller. Det blev en utekväll med Nada istället. :D Nu är jag riktigt trött och grymt hungrig och ska hugga in på mer tacos. Mmmm... come to mama.

Make a wish

Jag fyller år om lite mer än 3 månader. WOHO. Jag hittar saker jag vill ha hela tiden. Men, har hittat en ny grej jag tror jag vill ha. Måste kolla runt lite först så det inte är en fluga bara. Men alla har väl sett reklamen för Reebok's nya träningsskor? Synd att dom är så dyra bara. Gör för ont i mig att köpa träningsskor för 1200:- själv ;) Så är jag fortfarande träningssugen i sommar ska jag defenitivt önska mig ett par såna här.
Caroline tipsar - concealer


Fredag. Och inte vilken fredag som helst, utan valborg. Tyvärr är jag sjukt trött trots att jag inte hade idrottsdag igår. Och det är inte vilken fredag som helst för jag fick 35/38 på nationella hörförståelsen i tyskan. Which means.... MVG! Måste vara första provet i tyska jag får mvg på. Sjukt stolt. Så det är ännu en anledning till att fira idag. Skulle iväg på tjejkväll/filmkväll ikväll. Men Johanna blev sjuk :( Hon måste få vila, och jag vill inte bli sjuk. La familia ska iväg till elden ikväll iallafall. Jag orkar inte med ännu ett valborg med pissväder. Så det blir att stanna hemma, äta gott och ha filmkväll hemma istället.

Nu till vad inlägget skulle handla om. Tipsar om en concealer för finnar denna gången. Har lagt av med de andra produkterna i ACO serien, men concealern är den jag gillar bäst. Den innehåller ingredienser som torkar ut finnarna samtidigt som den döljer. Dubbelverkande alltså. Kostar runt 50 lappen på apoteket och håller länge. Bra som grund för smink och som snabblösning när man är stressad och inte vill sminka sig så mycket. Ha en bra valborg iallafall, and don't drink to much. Or rather, nothing at all. ♥

About the pill - yasminelle


Nu har jag snart tagit mina ppiller i 3 månader. Snart tid att boka tid för återbesök på UM alltså för en konsultation. Skriver detta för att själv kunna komma ihåg mina reaktioner på pillrena och för att hjälpa andra tjejer. Jag vet själv hur jag var när jag började, jag googlade runt och blev uppskrämd. Så jag tänkte, lika bra att lägga upp min historia också.

Jag tar dem som sagt för att få hjälp med min mensvärk och för att förbättra mitt feta hår och hy. I början var mina bröst väldigt svullna och värkte och var känsliga. Inte nice överhuvudtaget. Men det gick över snabbt. De har blivit större, men det är inte förrens nu i tredje månaden så jag tvivlar på att det har med ppillrena att göra. Övrigt så funkar det bra. Mitt humör är mycket stabilare innan jag började med dom. Den enda tiden då jag är lite pms:ig är när jag tar de vita tabletterna som inte har nån verkan. Jag la inte på mig nån vikt, tvärtom så har jag gått ner och blivit smalare. Vilket jag inte gillar.

Den största bieffekten jag inte tycker om som är meningen med tabletterna är att de ska vara vätskedrivande eftersom tjejer som ofta tar ppiller samlar på sig vätska. De här är vätskedrivande = man måste kissa mycket oftare. Det känns som att jag måste kissa 20 gånger om dagen. Och jag tvivlar på att det är bra för kroppen att stöta ut vätska hela tiden, jag måste bli bättre på att dricka vatten. Med det kommer jag in på nästa grej.

Jag läste en rapport på nätet om forskare som forskat om ett av ämnena i Yasminelle. Nämligen Drospirenon, det som är vätskedrivande och ska hjälpa huden samtidigt. Att det stöter ut en massa vätska och organen och kroppen får svårt att hushålla med mängden vätska som finns kvar. Och att det förändrar blodet på något sätt, det är därför tjejer som tar de här oftare får blodpropp. För att de två hormonsorterna kombinernade gör så att blodet förändras på något sätt. Vilket skrämmer mig. De här pillrena gör reklam för sig att vara så lågdoserade - vilket de är. Men de är också mycket dyrare än andra. Ca 250:- för 3 månader. Det blir alltså ca 1000:- per år. Då förväntar jag mig att de ska vara säkra och inte utsätta mig för onödiga risker.

Jag är som jag är, jag vill så gärna leka minidoktor åt mig själv. Men som sagt så ska jag ringa till UM och gå på återbesök snart. Ska äta klart de tabletterna jag hämtat ut iallafall. Kanske tar dem i 1,5 år sammanlagt. För att få hjälp med min hud och mitt hår. Men jag vill hellre ha en sort som heter Diane. Men den skrivs tydligen bara ut som acnemedicin och jag har dålig hy men inte så dålig så jag kvaliciferar mig för det tror jag. Ska prata med min läkare och säga vad hon säger. Jag vill inte gå runt och vara rädd, men samtidigt så påverkar de här mig inte så mycket. Byter jag kan jag få otroliga humörsvängningar, och det vill man inte gärna ha i början på gymnasiet if you know what I mean. Oj... inlägget blev lite långt här.

Nothin' on you

Hatade den här låten förut. Nu älskar jag den. Kanske har att göra med att jag hört den varje morgon på The voice. Men den är härligt skön.

beautiful girls all over the world
i could be chasing but my time would be wasted
they got nothing on you baby
nothing on you baby
they might say hi and i might say hey
but you shouldn't worry about what they say
cos they got nothing on you baby
nothing on you baby


Nevermind, har ätit lite ballerina nu och mår illa. Ibland blir det för mycket av det goda. Blev lite paranoid när jag såg en idrottsklädd från skolan gå hem. Jag har inte balls nog att vara en aktiv skolkare. Här ser ni mitt färdiga biologiarbete. som ni ser är mitt skrivbord täckt av papper. Kanske ska börja städa där, men först så ska jag kolla tv. Hogan knows best @ mtv!


Pluggdag och spadag, varför inte kombinera?

Kom precis ur duschen. Sköljde ur inpackning och ansiktsmask. Smörjde dock inte in mig med bus, fokuserade bara på att få bort fläckarna som uppstått. Det värsta är att man inte ser dom i badrumsljuset. Ser de bara i solljuset, så man fick försöka komma ihåg vart man skulle skrubba och lägga på blekande tandkräm. (Hemmafrutips, yes.)

Jag väntar iallafall på att håret ska torka och sen ska jag ge mig iväg till affären. Är grymt sugen på ballerina kladdkaka och måste göra en kostnadsanalys för maträtten jag ska lämna in receptet till imorgon. Ska nämligen laga mat nästa fredag på hemkunskapen. Tog en av mina favoritsoppor som är väldigt snabb och enkel att göra också. Kommer kännas grymt fånigt att gå runt där och skriva ner vad allt kostar. Men jag får använda ballerina som tröst sen. AH cravings.

Dags att röra lite på sig med andra ord. Behöver rensa huvudet lite efter att ha suttit med biologiuppsatsen i två timmar. Äntligen är den klar! Ska be nån av päronen att läsa igenom den och fixa till eventuella fel i texten. Man blir helt blind efter en tid framför datorn.

Mhm...

Vaknade nyss. Hade glömt att dra för gardinerna och stänga persiennerna ordentligt innan jag la mig igår. Inget att göra. Blev dock överraskad när jag kom upp, min syrra är också hemma. Inte kul, inte kul. Nu blir det slagsmål om den sista glassen och vem som ska få bossa över tv:n. Jag som hade sett fram emot en heldag för mig själv. Iförsej så är hon sjuk, eller hon säger det iallafall. Märker inget på henne, pfft. Och jag skippar skolan självmant. Men tänkte bara skriva upp en checklista för vad jag ska få gjort idag. Så jag inte glömmer något. Skriver dem i prioriteringsordning så jag gör det viktigaste först och betar av efter hand. Nu skulle jag gissa på att min klass är ute i skogen och väntar på att få börja springa. Och jag ska göra frukost till mig själv och sitta och jobba framför datorn. Spring för mig också hörrni. ;) (Det är ju ändå bara 10m extra, haha.)

1. Biologiuppsats
2. Hemkunskapsrecept
3. Fysikplugg
4. Städa

Ännu en anledning till varför jag vill härifrån

(Inte härifrån som hemifrån, utan ifrån blogg.se). På framsidan möts man alltid av reklaminslag för olika bloggare och deras respektive inlägg. Det är bara mode, väldigt lite om det som faktiskt intresserar mig. Jag har inget intresse av att veta om Lookbook eller hur man får praktikplats på Nelly. Det är så modeinriktat, vilket jag tycker är tråkigt. Jag skulle vilja ha en mer blandad förstasida. Jag är alltid öppen för nya bloggar som skriver om saker som inspirerar mig, muntrar upp mig eller som helt enkelt får mig att stanna kvar. Ännu en anledning till att jag vill flytta till wordpress. Det ska hända i sommar om jag får som jag vill. :) Men det som upprör mig mest är det nya inlägget "Vem har den snyggaste strandkroppen?" Det sätter bara mer press på tjejerna därute som är oroliga för beach 2010. Tycker att inga av de här kropparna är snygga. Tycker ni?

Jaja, inte så mycket jag kan påverka. Men däremot, så kommer jag nu till det jag skulle skriva om från början. PEOPLE! Vad är det med er, de som jag berättat för om att jag ska stanna hemma imorgon kallar mig fegis. Hallåu? *Någon hemma?*. Inte precis så att jag är rädd för skogen. Jag är 15 år och gammal nog för att ta ett beslut och väga för och nackdelar. Antingen ha sovmorgon, kunna städa och plugga och ta det lugnt och få undan massa. Eller gå upp tidigt + skogen hela dagen = helt slut i slutet av dan och sover hela dan efter det. See my idea? Jag vet att ni skojar men ändå. Jag hade inte klandrat er för att stanna hemma från en all NO dag om man nu hatar det. ;)

*Här försvann skitmycket som jag skrivit. Råkade trycka bort inlägget. Great*
Men rent sammanfattat: Ska titta på Anna Anka söker assistent nu. Ha det kul ute i skogen imorgon vildmarksmänniskor.

Hello world


Här är tröjan. Eller ja, en typ av dagens outfit också. Väldigt olikt mig ja. Dock hade jag tröjan lite mer upp-puffad och bandet längre ner. (Thanks to Tiny) Annars är tröjan typ bredare än vad den är lång. Tittar just nu på AA, och är väldigt trött. Men ska vara ledig imorgon, inofficiellt. Orkar inte med orientering. Får bli en pluggdag istället. Tjänar inget till att springa runt i skogen. ;)

HAHA. Vilken rebell jag varit idag. Gått i skolan i 9 år, aldrig skolkat i mitt liv. Så gjorde jag det idag, jag & Aisha skippade so:n och solade ute. Stack till Entré sen med Mel och jag köpte klämmor och vi käkade pommes ( :love: ) på burger king.

Vi hade nationella i tyska idag ju. Hörförståelse. Gick bra faktiskt, säker på 90% iallafall. Får jag VG/VG+ blir jag superlycklig. Får tillbaks dom redan på fredag. I'll let you know. :thumbup:

Dickheads


Lalala. Skittrött, helt slut i huvudet och huvudvärk. För trött för att ta en alvedon, hade mycket väl kunnat slippa värken också. Dan flöt på bra, tills sista lektionen. Då skulle vi ha engelska och vår lärare var borta, istället för att ge oss håltimme skulle vi såklart ha vikarie. Inte vilken vikarie som helst, utan en man hört massor om innan som åtog sig eleverna på ett helt fel sätt. Man får inte en klass med 15 åringars respekt om man kommer in i klassrummet och börjar med "Ja har inget tålamod kvar nu. Nu ska vi jobba och så är det med det". Det är som att gräva sin egen grav. Men efter att ha hackat lite på vikarien skulle töntar ge sig på alla andra. Tycker mestadels synd om såna människor. De kommer ses på parkbänkar om något år. Jag litar på att karman ger dom den skit som de förtjänar. Så slipper jag bry mig.

Sitter i min NV tröja som jag fick idag. Den är verkligen... huge. Men en bra träningströja. Eller så kan man knyta åt den med nånting under brösten så.. hmm... får tänka lite. Ska sätta kameran på laddning medans jag äter nåt. Har inte tagit egna bilder på länge. Sen känns det som att jag behöver sova. Sov dåligt inatt. Kändes som om jag hade feber. Varmt, kallt, varmt, kallt. Kallsvettig vaknade jag imorse och var så trött så jag drack kaffe till frukosten. Tack gode gud för den kicken, hade aldrig orkat annars. Däremot borstade jag tänderna 2 gånger och luktade på min andedräkt hela tiden. Kaffelukt = inte nice. Ska mentalt förbereda mig på hörförståelsen på tyskan imorgon genom att kolla på en tysk serie. Gotta get in the mood you know. Tudels. :D

Leroy

Det här kollar vi på, på tyskan. HAHAHA serien är skitrolig, men hoppas ni som inte läser tyska förstår ändå. Ah den är skitrolig. Jaja nog om detta.
Har shoppat lite idag. Rea. Det är rätt sjukt egentligen, när butikerna har rea så kallar de alltid de nånting. Nu heter det "Mid spring sale". Måste dom ha nåt namn på det? Skyltar där det står SALE räcker gott för mig. Nej men det mesta var utsållat som var värt att köpa. Lite godbitar hittade man. Jag är SÅ glad över att ha en lite större storlek. Det mesta finns alltid kvar i de storlekarna. Anorexiafjortisarna köper ju upp alla S/XS/XXS. Det jag var lite ledsen för däremot var en sjukt snygg kjol som var där. Men som inte passade min kroppsform. Of course. Nån annan lycklig tjej får bära den.
Yeah yeah, har lite städning att ta tag i ikväll. Ska bli skönt att kunna se sitt golv igen faktiskt. Sen har man småläxor att göra. Det är inte jag som är igång längre, det är autopilot när det gäller skolarbetet. Nu ska maskinen fortsätta göra mig sällskap medans jag gör allt förutom att städa. Byeeee

Fuck skånetrafiken


Jag promenerade som sagt igår. Gick upp till stan, köpte det jag skulle och satte mig på mc sen och käkade. So far so good. Sen skulle jag hem, jag skulle betala bussen med sms eftersom jag handlat en glass med mig för de sista pengarna. Laddade ner programmet, skulle starta det. Och då funkar det inte!? "Programmet kan inte komma åt en internetanslutning, har din mobil problem med internetanslutningen?" Nej det hade den inte eftersom jag kunde komma in på både aftonbladet och diverse hemsidor. Stod där och försökte säkert 10 gånger. Och bussen åkte, utan mig. Så fick inte göra annat än att gå hem. FUCK SKÅNETRAFIKEN! Säger jag bara. De börjar bli lika dåliga som SJ ffs. Ska man nu inte kunna betala alls med kontanter inom kort kanske töntarna ska se till så att man kan betala på andra sätt. :mad: Grr blev skitsur. Så en timmes promenad blev två istället. Nu sitter jag hemma och försöker komma nånvart med min biologiuppsats. Jag kommer ingenstans. Jag orkar inte. 6 sidor på en dag är too much. Jag ska ut senare och träna med Melina. Just nu känner jag mig bara sjukt uppblåst som käkat massa pannkakor med glass och sylt. Yummi.

Tar mitt busanvändande ett steg längre

Disken är klar, alltså har jag gjort något vettigt idag. Jag känner att det är alldeles för fint väder för att sitta inne. Tyvärr, jag får inget vettigt gjort ändå så. Jag ska göra mig iordning och gå ut och leta upp ett Apotek Hjärtat. För de har 30% erbjudande på BUS produkter. Ska köpa en brun-utan-sol för ansiktet och en återfuktande lotion för både ansikte och kropp. För att undvika busfläckar i ansiktet och på resten av kroppen. De jag har haft hittils har jag blekt bort med hjälp av min blekande tandkräm. Men i ansiktet riskerar jag ingenting. Mina duschar tar allt längre tid nuförtiden haha. :p Fukt och färg here i come! :D


Saker som går i arv

Caroline: Jag pallar fan inte med orienteringen nästa vecka. Skulle jag orientera en 4km lång runda i skogen när jag inte kommer kunna höja mitt betyg och med mitt lokalsinne så är risken rätt stor att jag går vilse.
Pappa: Du kan ju alltid göra som jag gjorde, bli hastigt sjuk och sen mirakulöst bli frisk till nästa dag igen.

HAHAHA. Mitt stora intresse för idrott går i arv tydligen. Synd att skolan bokat det på en dag då det ska bli pissigt väder -.- hade gärna stannat hemma och solat en hel dag. Hatar stressen med orientering i skogen, man vet aldrig ifall man hamnat rätt och så är de där kontrollerna gömda bort till tjottahejti. Får bestämma mig senare hur jag ska göra. Måste hitta en partner att va med isåfall ifall jag ska va med. No freakin way att jag går ut i ödemansland helt själv.

Jag har varit uppe lite drygt en timme. Ville inte alls stiga upp ur sängen eftersom jag har så mycket att få gjort idag. Men jag är en kvällsmänniska. Jag får mest gjort efter 18.00 på kvällen. Jag har högar med fysik att repetera och biologi att börja med. Skriva en uppsats, blä. Det är så fritt "Skriv om vad ni vill inom kemi/biologi". Men jag har så smått börjat att skriva på ett arbete om hjärnans födelse och död. Från att vi är bebisar tills det vi dör. Får göra det bästa av det och senare försöka sätta ihop en bra redovisning. HATAR redovisningar.

Har 4 timmars powerwalkande kvar också att få gjort i helgen. Är nyfiken på hur mycket tid man sparar på att powerwalka med gympaskor jämfört med sneakers. Så mycket att göra, so little time.

Livs "mål"

Jag har lite roliga mål som jag vill uppnå. Det är som förvånande, eftersom det gäller mig är att det inte handlar om skolan. Utan om min kropp, eller snarare kroppsmodifieringar.

1. Pierca örat

Har alltid velat ha en sån här piercing. Varför vet jag inte. Men det känns lagom diskret och väldigt fint. :)

2. Pierca naveln

Nu kommer ju inte min mage vara lika platt. Men who cares? Det är nåt jag alltid velat göra och planerar att göra på min 16 årsdag nu i sommar. Får inte fega ur nu, tycker det är det finaste man kan pryda sin kropp med. :D Min mest prioriterade piercing som jag vill ha mest.

3. Pierca näsvingen.


Denna är jag dock osäker på ifall jag har näsan för det. Jag har inte den typiska raka näsan men tycker det är jättefint att ha en liten glittrande diamant på näsan.

4. Tatuering

Vill gärna fira min 18 årsdag genom att tatuera mig med nåt litet, enkelt och betydelsefullt. Nacken tycker jag är ett väldigt fint ställe att ha en tatuering på. Eller något enkelt på foten som Kenza har gjort.

Åh gud vad jag längtar. Nu gäller det bara att övertala päronen till att låta mig göra det och sen samla mod. Längtar så in i h*lvete. :) Men sen får det räcka hehe...

Komplex, hit och dit

Nu ska jag leka lillgammal som alltid. Men jag måste få ut det nånstans så att jag får det på papper. Jag ser/hör/läser om komplex hela tiden. Och det gör mig uppriktigt ledsen. När jag tillomed hör att mina vänner inte tycker att de ser bra ut när jag tycker de är bland de vackraste i världen eller klagar på sina "brister" som ingen annan än de själva ser.

Jag har haft komplex över det mesta. Det har nog alla tjejer, självförtroendet och självkänslan skiftar beroende på vart i livet  man är. Jag har haft komplex över min kropp, mitt ansikte, finnar, håret, tillomed över mitt sätt att skratta. Hur fånigt är inte det? Det suger bara en massa energi ur dig att oroa  dig. Jag har kommit till en punkt där jag kan låta de där negativa tankarna skölja av mig till 99%. Jag har lärt mig att acceptera mig själv. Och jag skulle aldrig vilja vara nån annan. What you see is what you get. Om man tar min kropp till ett exempel, i sexan började mina höfter utvecklas. Kommer inte riktigt ihåg när men en morgon vaknade jag upp och insåg att där var det rätt brett. Jämförde man sig med andra tjejer såg de inte alls ut så. Alla utvecklas olika hade jag hört, och förstod. Men samtidigt så vill man ju inte sticka ut. Det är lite omvägar att klä sig när man har breda höfter. Innan man lärt sig vad som funkar och vad som inte gör det. Min mamma var alltid späd och smal i sin tonår och är det nu också. Jag däremot är likare kvinnor på min pappas sida som alla är sådär underbart kurviga enligt min åsikt. Men det tog mig ett tag att inse att jag själv också var lika fin. Vad skulle jag göra annars? Må dåligt över mina kurvor hela livet utan att kunna göra nåt åt dom? Jag kan inte banta ner höfterna. Det var lika bra att vänja sig.

Jag gör som flera andra tjejer. Jag längtar efter att brösten ska växa, att bli liiiite längre eller få den där fina solbrännan eller fina magen. Men kruxet är att jag samtidigt inte bryr mig ifall det inte händer. Är man nöjd från början går det ju inte att bli besviken senare eller hur? Jag letar efter sitsen där jag är nöjd. Inte där några andra är nöjda eller missnöjda med mig för att jag inte är pinnsmal, solbränd som attan eller är sådär jättetjejig som bara älskar allt med rosa.

Jag letar efter situationen där jag och ingen annan är helt nöjd. Och jag närmar mig. Det jag vill säga är att stå framför spegeln och våga säg att du duger som du gör. Alla har dagar då de inte vill gå utanför dörren. Men vi själva är våra värsta kritiker. Är det nån annan som försöker hacka på dig pga utseendet är det de som har problem, inte du. Har inte du också tänkt på att det vi inte har det vill vi ha? Tjejer med rakt hår vill ofta ha lockigt hår, lockhåriga tjejer vill ofta ha platt hår.

NV tröjan


Woho. Har skickat iväg en anmälan nu om att jag vill ha en NV tröja. Från "Den breda linjen" kampanjen. Tog den med rosa tryck, skitsnyggt. (y) Längtar tills den kommer på posten. När jag fått min tipsar jag er om vart ni kan få en ni med :) Om någon är intresserad, är ni det? ;)

Det är fredag idag och jag har njutit av en tupplur i soffan. Riktigt tuff vecka. Med pissigt väder osv. I helgen måste jag skriva en uppsats i biologi om något som ska vara max 6 sidor. Men minst 4 sidor. Vill inte skriva om valar längre. Blir för maffigt, måste hitta nåt annat. (Powerwalk upp till bibblan får det bli i helgen, jag hamnar ALLTID på natur/teknik avdelningen oavsett vad jag skulle dit för egentligen. Nörd nörd nörd.) Yeah yeah. Syrran kollar på dubbade barnprogram på tv:n och det står jag inte ut med. Ska ta lite mat och söka efter ämnen till min uppsats. Har ni tips på nån "rolig" sjukdom/hjärnsyndrom man kan skriva om så gimme tips.

Tills dess, over and out. ♥

Den oundvikliga dagliga uppdateringen

Nyduschad med bus på kroppen. Blähä, it stinks. Och det är snart dags för mig att ta tag i tyskan. 15 glosor... orkar inte. Om en dryg månad har alla lärare satt betygen. Sen kan man skita i läxorna helt. :D

*Tänker tillbaks på dagen* Det var 2 nationella prov idag. Matte del C (textuppgifter) som gick hyffsat tror jag. Jag svarade på alla utom en och kände mig rätt säker på flera uppgifter. Sen kan man få lite pluspoäng för man har tänkt rätt men fått fel svar osv. Men det var jobbigt att skriva provet, hade huvudvärk idag av alla dagar. Jag kunde inte fokusera riktigt, det var så mycket som hände runtomkring. Men i slutet fick jag en snilleblixt och löste en relativt enkel uppgift snabbt som jag fastnat på innan. Har nog aldrig skrivit snabbare i mitt liv.

Huvudvärken fortsatte bulta hela dagen. Vi hade slöjd, har börjat med att virka en liten gubbe. Som ska hänga på min väska. Om den blir så snygg förstås ;) Efter det var det dags för ännu ett nationella. Muntligt engelska, gick väl bra. Förutom att det var fattiga ämnen och gruppen... det var ingen direkt personkemi där. 50% av gruppen pratar jag aldrig med. Då vill man heller inte gärna bjuda på sig själv. Men vi gjorde det bästa av situationen.

ÅH. Såg just på blogg.se's startsida att det finns en ny limited edition med Marabou Polka. Ska jag våga testa? Jag tror inte jag vågar. Är allergisk mot polkagrisar nämligen. Eller ja, ett färgämne. Det röda för att vara exakt. "It's like salt. Before I never cared about it. But now, when the doctor told me not to eat it, Im always craving it" ett citat ur Desperate Housewifes. Det beskriver min sits.

You'll get your 15, then they take your spot

Lägger upp 3 låtar jag bara Ä L S K A R just nu.

Kevin Rudolf – Welcome To The World - Explicit Version

Erazor – One Night In Bangkok (Clubmix) - Clubmix

Mange Schmidt feat. Vanessa – Allvarligt talat

Hej bloggen

Det var ett tag sen sist. Eller ja, 1 dag och 21 timmar för att vara exakt. (Nej, det står på bloggsidan jag loggar in på. Jag har inte räknat ut det. SÅ nördig är jag inte. ;)) Men det har berott på ett antal saker. Min dator bestämde sig för att mitt grafikkort inte var värt att behålla längre så skärmen fick ingen kontakt. Jävla tur för mig egentligen... ett virus till och jag hade aldrig fått röra en dator här hemma förrens jag får min från min gymnasieskola hehe. Så som vi alltid gör när datorn lämnas in så uppgraderade vi oss ännu mer. Köpte en extern hårddisk på 1000GB. Alltså en terrawatt (stavning?) när pappa tyckte 320GB var för mycket från början. Ah... alltid samma historia. Säljaren måste vara glad iallafall.

Så det är ena anledningen. Den andra var att jag varit rätt stressad. Mestadels igår, när jag och Melina skulle iväg till den här festen på min framtida gymnasieskola. Jag ville backa ur i sista sekund men sen hittade jag mig själv ändå på väg till Melinas hus i spöregn med hemskt hår. Men det var ändå bra, blev stylad av Mel i håret och fick prova hennes volumemaster. (Oh my god! Måste ha en själv, tur att jag önskat mig en!). Och snygga och pretty gick vi med paraply iväg till bussen. Vi diskuterade vilken buss vi skulle ta, Melina var säker på vilken vi skulle ta och jag gick motvilligt med på att ta den. :p Sen hamnade vi mitt ute i ingenstans. Där stod vi, och jag med mina klackar som började göra sjukt ont att gå i. Men Mel fortsatte kämpa och vi kom fram efter massa om och men och "Snart ger vi upp". Men när vi väl kom fram ville vi inte gå in. Bara massa gamla elever som vi såg utanför och vi (jag) blev rädd. Så vi bestämde oss för att sitta på mc istället och satt där ett bra tag och åkte sen trötta hem.

Glömde berätta om mitt np resultat i matte också. 8/10 G och 3/7 VG. Relativt nöjd. Bara att jag gjorde en massa slarvfel. 14 G poäng kvar sen har jag iallafall G på nationella i matte. Satsar på VG så mitt betyg är säkrat. Det ska förhoppningsvis förbättras imorgon när vi har C delen med textuppgifter. Hoppas hoppas. Nu vet ni att jag lever iallafall, extremt mycket text. Nu ska jag återgå till att fortsätta backa upp mina filer. :love:

Min frys i framtiden


Bild lånad från Blondinbellas blogg. SHIT POMMES FRITES! Såhär kommer min frys se ut när jag flyttar hemifrån. Synd bara att jag säkerligen skulle göra slut på detta på en vecka. Lätt...

Min enda fråga är: Måste man vänta på att det ska tina? Eller kan man värma det i mikron måntro? Det hade jag aldrig orkat. Men ett besök på en chokladfabrik måste jag få uppleva nån gång i livet. Eller så blir jag chokladvetare och inte jobbar med nåt annat än det jag älskar allra mest i världen - choklad. ;)

Checka


Resultatet. SER NI SKILLNADEN FOLK!? :D

Före:


I'll just read a book instead


Mycket tjat om denna nu hehe. Men har precis smörjt in mig med den. Igen. Mamma fick hjälpa mig med ryggen och handflatorna. (Glömde smörja in de igen igår efter att ha tvättat händerna, så det blev lite ojämnt där.) Men brun blev jag iallafall. Redan efter en dag hehe. Jämförde nyss med syrran (Kanske ska ta bild på det nu, jaaa vilken superidé) och jag ser ut som en utlänning jämfört med henne. WOHO. Jag har lite grejer att göra idag innan Hollywoodfruar är på tv ikväll vid 20. Jag måste hitta min historia so bok. Har varit borta i evigheter nu. Och bestämma mig för vad jag ska skriva om i biologin och börja med arbetet. Vill gärna skriva om marinbiologi, och om delfinslakten. Men det känns lite mer som so eftersom det handlar om politik och kultur. Och marinbiologi i allmänhet, måste se ett redovisningsvärde i det också. Vem vill höra en massa om valar? Får klura lite på det. :) Nu ska jag kalla på syrran och tvinga henne fota våra armar. Hörs snart igen!

Aco Sun kissed - bodylotionHAHA. Var nära på att råka skriva Aco Sun kissied bodylotion. Wonder why? ;) Nej men sagt och gjort. Har köpt den nu som jag nämnde i förra inlägget. Men varför ser alltid alla förpackningar så stora ut när man kollar online? Sen när man kommer in i butiken ser de så små ut. Men ska snart ta en dusch iallafall. Skrubba kroppen och avsluta med den här. Hoppas man får färg så småningom nu då. I värsta fall mjukgör den också iallafall. Har lagt upp en "före" bild däruppe. Jag är blekare än blekast. Vet inte varför mina händer ser så mörka ut. Men ni ser vart jag lagt fokuset iallafall, ska testa och se. Att jag skulle kunna se lite solbränd ut verkar otroligt för min del. Men hoppas hoppas. Sista försöket innan jag lägger mig i hudcancerugnen.

Nedräkningar

Till what who how ska jag ha nedräkningar? Till min födelsedag, såklart. Till julafton, nyår. Tills vi slutar skolan. Till valborg. Tills jag fyller 18. (Hehe :D) Mer kan jag inte komma på... just nu iallafall. Let's just leave it at that right now.

Är uppe tidigt igen. Vad är det med mig? Ska inte en normal människa kunna sitta i sängen mer än 5 minuter innan hon får för sig att lägga sig ner och säger till sig själv "Ska bara vila lite, en timme eller två" och vaknar nästa morgon. GAH. Det betyder att jag har 4 delkapitel + repetition av hela biologin kvar idag. Jag som vill shoppa mer. He.. he. Ska till apoteket en sväng senare iallafall och köpa denna:

Vill inte naturen ge mig färg får jag gå andra vägar. Vågar inte testa riktig bus än. Så börjar med denna. Har hört (eller ja, läst) mycket varmt om den. Så ska ge den ett försök. :)

Caroline tipsar - ditt hårNu när jag ändå har blogglust och tid och ork så tänkte jag köra med lite fler tips för håret. Är ingen frisör, men däremot googlar jag nog mer än genomsnitt på allt mellan himmel och jord och testar allting likaväl. Har testat mig fram för olika tips för fett hår osv. Nu är detta schampot för "normalt hår". Vilket inte jag har. Ni som känner mig irl (nördtermer oh yes) och som läst min blogg länge vet att jag har problem med fett hår. Samma problem som min farfar hade och i sin tur min pappa. Och nu jag. Schampot på bilden är inte specialiserat för fett hår. Men alla budgetschampon består oftast av mest vatten och olika kemikalier. Har inte hittat nåt schampo som funkar mot fett hår som funkar förutom Sunsilks gröna. Men just nu föredrar jag volym i håret.

Tips för fett hår:
Blöt håret med varmt vatten, schamponera och skölj av. Sen ska du schamponera en gång till. För att riktigt få bort all smuts och olja. Annars är det som att försöka rengöra en stekpanna med kallt vatten och diskmedel.
Skölj av med kallt vatten. Så stänger sig porerna och stänger ute en del smuts. Samma gäller ansiktet, skölj med ljummet eller så kallt vatten du kan. Dock när du ska rengöra ska det vara varmt vatten så porerna rengörs. Kom ihåg det varmt - kallt.
Investera i en svinborste. Som jag gjort, vad jag läst har den funkat bra för andras feta hår. Dock har jag ingen egen åsikt än. Men det kommer.
Tvätta bara luggen. Skona håret om bara hårbottnen är fet. För mig, när jag har bråttom funkar väldigt ofta att bara tvätta och föna luggen. Så ser håret med ens fräschare ut! Det går snabbare och du skonar dina relativt rena längder i håret från att slitas ännu mer på.
Torrschampo - Det vanliga tipset. Prova dig fram till vad du tycker funkar. Det finns massor att välja mellan. Både budget och lite dyrare.
Ppiller - har du mycket problem med acne och fett hår kan du få en ppiller sort som hjälper just mot fett hår och acne. Den starkaste sorten heter Diane. Men för de flesta fungerar ett mindre starkt, som sorten som jag har. Yasminelle. Dock kan det ta upp till 1 år innan du ser den fullständiga effekten med de svagare.

Det var vad jag kunde komma på just nu. Listan kommer utökas efterhand. Men förhoppningsvis fick ni något tips iallafall.

Vågigt hår med minimalt slitage - Glamour.se


Vågigt hår med minimalt slitage

Att styla lösa vågor i håret behöver inte kosta tid och hårkvalitet. Här är knepet för dig som inte vill sätta en het locktång i längderna.

1. Preparera håret

Spraya en lockförstärkande och värmeskyddande produkt i fuktigt hår och kamma igenom håret med en bredtandad kam. Gör en mittbena och krama upp håret med händerna medan du fönar det nästan torrt (om du inte har tid att låta det lufttorka).

2. Gör två knutar

När håret är ungefär 90 procent torrt använder du kammen för att fortsätta benan hela vägen bak till nacken, så att håret delas upp i två sektioner. Tvinna varje sektion till en knut i öronhöjd. Fäst med nålar – inte gummiband – och blås håret med en hårfön tills det är helt torrt.

3. Fixa finishen

Låt knutarna sitta i minst tio minuter innan du släpper ut dem (de måste svalna helt efter fönen också). Använd fingrarna och låt dem zick-zacka genom håret för att skaka ut vågorna. Spraya håret med en lätt spray som inte ger extra glans eller gör håret stelt eller tungt.

 

Det är detta jag testar i håret just nu. Väntar på att håret ska bli torrt. Hoppas det funkar och blir snyggt. Vill åt lite större lockar utan att behöva fläta och slita på mitt nyslingade hår. :) Biologipluggandet går framåt. Snart klart. :D Gött!


Gekauft
Woila. Bilder på smågrejerna jag köpte igår. Örhängena hittade Mel och valde ut åt mig hahaha. Hon har öga för detaljer, och kedjor. Och billiga saker. De söta örhängena kostade bara 10kr/stycket inne på JC. Helt sinnessjukt. Och såklart svinborsten som jag berättat om innan. Borsten kostade 90kronor inne på Åhlens men finns likaväl på Kicks men där hade de inga rundborstar kvar som jag ville ha. Det står också en sorts beskrivning på alla borstar för vilken hårlängd varje borste är anpassad för. Denna är för "halvlångt till långt hår".

Annars så blir det inte en lika rolig dag idag som igår. Har en massa biologi och genetik att plugga. BÖH. Har mig själv att skylla. Har skjutit upp det så länge och prov på måndag. :p

Svinborst


♥ Otroligt utredande
♥ Minskar elektriskt hår
♥ Ger håret mer glans
♥ Skonsammare för håret
♥ Borsten är oemottaglig mot hetta och hårvårdsprodukter
♥ Skön och stimulerande åt hårbotten när du borstar ditt hår
♥ Bereder ut hårets naturliga fetter från hårbotten, ned i längderna
♥ Perfekt för dig med extensions, då du kan borsta från botten och ned, utan att den fastnar eller drar med löshår i borsttaget.

Kom hem för en stund sen från stan med Mel. Hahaha i hela 7 timmar har vi varit ute och promenerat. Gick på stan och kollade runt. Och jag fick med mig det jag skulle. En svinborste bland annat (funderar på att visa den i en videoblogg i helgen. So far så älskar jag den.) Punkterna ovan var lite info jag hittade på nätet. Är sjukt trött i benen nu så har värmt min vetekudde jag gjorde på slöjden och har på benen. Skitskönt. :) Kommer säkert somna sjukt tidigt idag. Så nu vet ni att jag lever iallafall och vi får höras imorgon. ♥

Goder kväll


Såhär ska jag (och de flesta övriga 9.de klassarna i Sverige) sitta imorgonbitti. Mattenationella. Del B1+B2. Mestadels huvudräkning. Känner mig väldigt peppad. Jag har varit så nervös inför detta länge. Men nu när jag kollar igenom gamla prov känner jag att jag har rätt bra koll. Men får inte ha för höga förväntningar på mig själv, eller tro för mycket för då går det hela käpprätt åt skogen. Tänkte lägga mig tidigare ikväll. Så hjärnan får vila lite iallafall. Och jag måste måste måste få i mig frukost imorgonbitti. Oavsett vad. Ska nog tillomed dricka kaffe, måste få en kickstart direkt. Vet att matte inte är mitt absoluta superämne och det får gå som det går. Sitter och försöker räkna ut hur tidigt jag ska gå upp för att hinna handla innan också. Vi börjar 9.20, går jag upp vid 7.40 har jag gott om tid på mig och slipper trixa så mycket med väckarklockan. Bara att sätta fram en timme.

Det var vad jag hade att säga om dagen. Önskar alla lycka till imorgon ♥ Då kanske ni kan hålla tummen för mig? (Ja tummen, en tumme. Fler betyder otur tydligen.) Hehe :)

Här ska det vara en rubrik

Shit. Klockan är snart 18 redan. Kom ju nyss hem? Hmm.. men vi slutade sent idag. Men jag har fortfarande inte vant mig vid sommartid. Solen springer jag ut till såfort jag får chansen, men klockan och jag går sämre ihop. Det var lika varmt idag som igår. Riktigt härligt ju. Tyvärr får det en att vilja skippa lektioner för att sitta ute och njuta. Men det har varit en sjukt jobbig och lång vinter. Jag får varken färg eller blir bränd av att sitta i solen därute så det är egentligen shit the same. Det är värmen jag vill åt.

Hade fysikprov idag. Skitlätt.. kommer nog vara första fysikprovet ever som jag får mvg på. Men det är inget riktigt mvg. Eftersom vår lärare bara tar studieuppgifter och vi har facit längst bak. 80% kommer faila sååå hårt på fysiknationella (y). Men den tiden den sorgen. Det är onsdag och det betyder tvdag. Har precis kollat in Andra Avenyn och senare ikväll blir det både Grey's och Anna Anka söker assistent.

Just det. Måste skriva upp det så jag inte glömmer. På fredag ska jag och mel ut lite på stan. Måste komma ihåg att köpa en svinborste (mer om det när jag köpt den) och en penvässare till min kajalpenna. Bra, nu kan jag inte glömma. :D

Nyckelband

Fick brev från min gymnasieskola idag. Med ett nyckelband i. Det var sjukt längesen jag hade ett sånt. Men kom just i rättan tid. Har nämligen känt på mig ett tag att jag ska tappa bort mina nycklar. Och känslan när man tror att man gjort av med något viktigt som mobil, nycklar mm är hemsk att ha. Känner mig redan som en del av skolan. Det måste också vara positivt ;) Nu ska jag med gott samvete gå runt och göra reklam för skolan. Fick även en inbjudning till en fest nästa vecka. Men tvivlar på att jag ska gå. I don't have the balls nämligen. Och det kommer vara mycket i skolan framöver så tvivlar på att jag kommer orka vara särskilt social. Hehe... :)

Det är tisdag idag. För er som missat det, egentligen är det Andra Avenyn dag. Men det går på onsdagar nu istället. Vänjer mig aldrig vid att det går på onsdagar. Har redan kollat in alla smygtittar också.. hmm..

Men måste ändå få fysiken gjord. Det är skitlite egentligen, och lätt. Men att få energin till att palla är en annan femma. Jag gör aldrig saker jag säger att jag ska göra. Men nu är det akut så. Får äta upp mina "rullar" (Tunnbröd rullade) med diverse pålägg och sätta igång med plugget. :D


Växtvärk?


Vad är detta för skum värk egentligen? Varje kväll nu 3 dagar i rad har jag haft en strålande värk från knäna neråt fötterna. Känns som växtvärk men brukar inte ha det så ofta och såhär intensivt. Kan man ta alvedon mot det? Kan man nog. Ska ta en innan jag lägger mig. Kommer aldrig kunna somna då. Bara ligga och tänka på smärtan. Lite humor hjälper nog mot värken, har säkert sett klippet ovan mer än hundra gånger. Lika roligt varje gång :) Får fördriva tiden lite till tills det att senaste avsnittet av Hollywoodfruarna släpps på Tv3 Play. Ska nog ta bort bloggannonserna snarast möjligt. Har provat med annonserna i en dryg vecka nu. Säger som i klippet "Inte kul, inte kul". Jag är en tjej som bloggar när hon vill blogga och för att hon vill blogga. Inte för att tjäna pengar :D Kanske i ett senare skede.. men just nu. It's not for me.

Vart ska jag blogga nånstans?

Har funderat länge på det här. Jag har kommit en bra bit in på ett långt arkiv här på CarolineSophie.blogg.se. Men som jag gjort med mina tidigare bloggar känner jag mig lite för bekväm. Känns som det är för mycket bagage på nåt sätt. Men ändå vill jag inte lämna det jag byggt upp. Det finns fördelar/nackdelar med alla bloggportaler.

Blogg.se
+Har kvar arkivet
+Kan ändra designen till max
+Lätt adress att komma ihåg
-Mycket strul med hemsidan

Wordpress
+Tidsinställda inlägg
-Knappt nåt designarbete som kan göras utan uppgradering
+Kan flytta med mitt arkiv, kommentarer mm.
+3 GB minne gratis istället för Blogg.se's vanliga 1GB.

Veckorevyn
(HÄR skulle jag blogga då).
+Större exponering bland andra bloggare
+Wordpress bloggfördelar (Förutom arkivflytten vad jag kan förstå).
-Svår adress att komma ihåg
Inte så mycket designarbete som kan göras

Sen har vi kvar blogger som alternativ. Vet inte så mycket om sidan, mer att man kan färglägga text och ändra design så mycket du vill osv. Ingen reklam :) Lätt bloggadress mm.

Jag kan inte bestämma mig riktigt. :s Så ni får rösta och säga vad ni tycker. Det är ändå ni som ska läsa osv.
Webvoter
Vart ska jag blogga?


20 plusgrader

Vem vill sitta inne och plugga fysik när det är 20 plus ute? I solen är det stekande varmt. Kanske ska testa lyckan och gå ut sen. För att få liiite färg på min otroligt svenska hud måste jag sitta ungefär 483679,2 timmar i solen. Hehe ;) Lika bra att börja då. Solen ska inte gå ner förrens lite efter åtta ikväll. :D Måste hinna plugga fysik innan dess. Men får äta och kolla på Nurse Jackie innan jag reser mig en gång till. Helt slut nämligen.

Störigaste måndagen på länge. Imorse snoozade jag 5 gånger. Och det är måndag så jag har fyra lektioner innan lunch och behövde desperat nånting att äta. På coop fanns det inga små pucko kvar eller nånting. Så fick söka sockerkickar på lite.. onyttigare håll. Men ska träna ikväll så det löser sig. Två enkla grejer att få gjort. Fysik och träna. Kom igen Carro, få lite koll på dig själv. Har noll disciplin på mig själv nu. Räknar dagarna tills sommaren. 12:e April och redan 20 grader. Me like :)

Läskigt citat

"Jag ska bli fjortis när jag blir stor! Jag ska bli som Kissie!"
Av: Min syrra

Tror jag vill gå och, dö.

Inte "on the market"

Vettigdagen blev till inte så vettig dag. Stack och shoppade lite istället. Tur att man bor så nära ett köpcenter ;) Men allt flöt på, hittade ursnygga grejer och kunde inte må bättre. Tills när jag skulle hem och fick lite panik. Eller inte panik kanske, men blev lite... äcklad.

Jag var på väg hemåt. Och mot utgången. Framför mig går 3 kineskillar och 1 arab tillsammans. (Inte så viktigt i sammanhanget, men ja.) Och de går sjuuukt långsamt. Jag som är helt slut efter shoppingen och vill hem försöker gå snabbare för att hinna igenom en lucka mellan dom. Då vänder sig den som går närmast mig mot mig och glor så in i helvete på mig och ökar takten så han fortsätter gå bredvid mig och försöker börja snacka med mig. Han kunde nog inte svenska, eftersom han sa "hello" och jag försöker verka oberörd och fortsätter gå men benen säger åt mig typ "Spring!". Försöker ignorera honom och går framför alla killarna tillslut. Då hör jag de utbrista "Oh. You're sexy". Och det är helt folktomt inne på Entré i gången. Skitläskigt. Smårusar in i närmsta affär och pustar ut. ÄCKLIGT värre. Hatar sliskiga killar. Another day, another drama som det sägs.

Har precis fixat naglarna för första gången på evigheter också. Ska lägga på ett genomskinligt topplager nu så det blir ännu snyggare. Melina har smittat mig hahaha ;) Ska nog följa upp gårdagens Mulan tittande med Mulan 2 nu. :D Kram ♥

Stay true to your heart

Åh.. lycka. Igår såg jag Mulan för 28196 gången. Älskar den fortfarande. I slutet hade de en härlig låt som kunde muntra upp mig efter mitt lilla utspel här i bloggen igår. Stevie Wonder – True To Your Heart, skiter i att det är från en disneyskiva. Höhö ;) Måste svara på alla kommentarer som kommit in nu också. Så checka in vad ni fått för svar längre ner om ni inte har en egen blogg jag kan svara i. :)

Det är söndag idag. Vafan? Helg? Vilken helg? Nu betar vi snart av fler dagar. Det är det man får fokusera på. 42 skoldagar kvar. Puh. Det blir jobbiga veckor framöver. Men what doesn't kill you makes you stronger. Jag ska försöka få lite nyttiga saker gjort idag. Städa på rummet, läsa fysik och träna. Får köra ett helkroppspass för jag har legat nere så pass nu. Kanske ska lägga upp ett nytt träningsinlägg om lite övningar som jag kör. Vad ska man börja med? Rumpa, mage, ben? :D Svåra frågor...

Jaja, svara på kommentarer var det!

För sista gången

Jag har funderat mycket, och länge på detta. Hela tiden. Jag är så trött på det. Det här med vänskap. Tjejer är så falska. Så äckligt falska. I ena sekunden sitter nån och säger "Men jag älskar ju dig Carro" och skit. Och i andra sekunden får jag reda på saker på omvägar som sagts. Det är inte första gången heller. För det är en sak jag aldrig tolererar: Att komma i andra hand, att vara reserv. Man ska ha fler kompisar, det är klart. Men sekunden man säger att man är närmsta vänner. Inte bästa vänner som i småskolan. Utan närmsta vän, väninnor yada yada så tar jag det som att båda ska ge lika mycket i vänskapen. Jag fattar inte såna tjejer som har en som de alltid ska ha i första hand. En vacker dag står man där ensam då, helt själv. Hur nice är det?

Jag vet en sak, jag är en bra kompis. Jag kan få dig att skratta, jag kan gråta med dig, jag kan hjälpa dig om du bara ber mig. Jag ger dig min fulla åsikt. Jag är inte perfekt. Men vem är det? Vem fan är en person som tror sig ha rätten att välja mellan sina vänner och sätta mig i reservfacket? Vill du inte umgås med mig, gör inte det. Det gäller antingen att satsa lika delar eller ingenting. Jag är inte dum. Jag ser och jag hör och jag märker. Även om jag inte alltid säger det utan vill ha konkreta bevis på mina misstankar. Men det är väl sant som det sägs. Tjejer kan inte vara tre i en grupp. Det är antingen två eller inget. När det blir tre är det alltid nån som blir tredje hjulet. Jag har alltid funderat på vem av de i närheten som skulle väljas bort om man var tvungen att välja en att vara med. Inte två, utan en. Och jag vet med 99% säkerhet att jag i detta fallet skulle väljas bort. Säger du att du älskar mig, så gäller det att visa det också. Få mig inte att känna mig som en efterhängsen reserv eller nåt att fördriva tiden med.

Saken som förvirrar mig mest är varför. Varför skulle jag väljas bort? Är det för att man inte delar samma religion (och därmed samma åsikter) eller för att vi inte har samma saker genemsamt? Varför ska jag alltid behöva ta iniativet till att ses? Känna som att jag bönar och ber om att vi ska ses och som att jag skulle få turen att umgås en timme nån kväll här och där. När vi väl ses känns allt bra. Då förstår jag varför jag haft så bra tålamod med det här. Vi är ju bra vänner i grunden. Vi har ju utbyte av varann. Men ändå är det nåt från den andra sidan som inte är helt hundra. Är så pissed just nu. Sån här skit skulle man ha lämnat på dagis. Så välj själv. Either you're in. Or, you're out.

Garnier 48 timmars deo - rekommenderas inte


Då ska jag äntligen få tummen ur... ja. Och berätta vad jag tycker om denna deodoranten. Vet inte hur länge jag provat den nu. Men tror inte det blir "bättre" ju mer man använder den.

Fördelar (+):
Luktar gott
Lätthanterlig förpackning
Billig
Känns fräsch att ha på under armarna

Nackdelar (-):
Lever inte upp till förväntningarna
Tar lååång tid att torka in
Håller inte torrt, man luktar inte men blir fuktig under armarna (Svettfläckar, sexigt värre...?)
Håller sämre än de vanliga 24 timmarsdeodoranterna

Så hela grejen med 48 timmars va ren bullshit som jag sa ifrån början. Nu ska jag testa rexonas istället. Fortsätter jakten på den ultimata deodoranten. Men jag råder er inte att köpa denna.

Resultatet av slingorna

Ett par snabba och väldigt dåliga bilder av hur slingorna blev. Det blev lite av en katastrofstämning hemma igår. Ett snabbt projekt som snabbt skulle vara klart tänkte jag att det skulle bli. Men slutade med att det tog dryga 3 timmar sammanlagt. He.. heee. Det märks att man inte gör detta så ofta. Ett: Det tog EVIGHETER att dra ut alla de där jävla slingorna. Ont som fan gjort det också. Har fått så långt hår sen man gjorde det senast så håret tovade sig allt mer. Tillslut var det nära att jag gav upp. Men jag höll ut. Två: När vi skulle skölja ur blekningen gjorde det asont att ta av den där jäkla hättan. AAAH kändes som hela mitt hårfäste skulle falla av. Men jag kunde ju inte gå runt med den på huvudet direkt. Så lika bra att ta av den. När vi sen skulle skölja av det utbrast mamma "Caroline, det ser orangt ut!" "VAAAAAAAAAAAAA? SKÖLJ SNABBT!" Och panik utbrast i Lindgren/Håkansson hushållet. I med inpackningen, verka, skölj av. Vara försiktig med håret. Föna det. Och pusta ut. Inget orangt så lång ögat kan se. Lite ojämnt här och där, men det kan man leva med. Nu får solen göra sitt och håret vänja sig och jag vänja mig. Jag är nöjd och det är det som är huvudsaken. Nu ska jag se till att röra på mig och komma upp till biblioteket. Mår sämre av att ligga hemma och slöa.

Goder morgon

God morgon bloggen. Eller, vaknade för ett bra tag sen egentligen. Men men, sitter och kollar på Teen Mom på Mtv. Jag har ju följt hela "16 and pregnant" serien och blev överlycklig när jag fick reda på att det kommer en uppföljare om hur det går för dom. :) Egentligen borde jag sitta och plugga fysik, men har ont i magen och känner mig allmänt slö. Så det blir inte mycket gjort idag förutom vila. Tror jag ska börja med ett väldigt varmt bad. Och skum, massa skum. Innan hatade jag både varma bad och skum. Men inte längre. Jag är frälst, av tvål likaså. Vi har en hemma som luktar hallon. Man riktigt känner hela lukten i badrummet när man tvättar händerna och lukten stannar kvar på händerna i evigheter likaså. AH! Underbart. Miniblondinbella eller lillgammal eller whatever. När man njuter av tvål är det inte så svårt att göra mig nöjd ;) Det är de små sakerna i livet som spelar roll.

Spadag

Det här är vad jag kallar fredagsmys. Slingor, ansiktsmask, skrubbning av hela kroppen osv. Med ens undrar jag vad killar gör för att "lyxa till det". Måste fråga nångång. Tror knappast de anser att raka benen är något de skulle se som kul eller mysigt. Ha ha. ;) Köpte "mesversionen" av slingorna btw. Vill undvika att få helt vita slingor, skulle se lite för weird ut. Och ansiktsmasken fick följa med också, en återfuktande. Jag är så noga med att tvätta huden, men dålig med att återfukta. Även om rengöra är a till o så är väl återfuktningen p till ö eller nåt. Bara det att man får stå ut med att först sitta i evigheter och vänta på att mamma ska hjälpa mig dra ut massa slingor i den väldigt sexiga hättan man får ha på sig och sen uppleva smärtan när den ska av när allt är klart. PAIN! Men bara resultatet blir bra så kan man stå ut med det. :D

F R E D A G

AH. Pustar ut, det är f r e d a g. Kunde knappt vara inne på internet igår, gick sjukt långsamt och kunde inte använda nånting. Så det var att sysselsätta sig med annat. Trodde jag, började må skitilla och fick lägga mig och sova istället. Det var längesen jag tog en tupplur mitt på dan faktiskt, det märks att man vaknar till när våren kommer.

Jag sitter och funderar lite nu bara. Tänker att det är skönt att det är fredag, jag är hemma, veckan är över och nu är det bara 9 veckor kvar tills att vi slutar skolan. 45 skoldagar lite drygt kvar. WOHO! Dock har jag dragits med ont i magen hela dagen. Trodde jag skulle slippa detta nu... men jag spyr inte av det iallafall. Jag funderar också på ifall jag ska våga gå iväg och köpa ett slingpaket och äntligen göra slingor i håret. Men kan inte bestämma mig för ifall jag ska köpa en förpackning så jag kan få riktigt riktigt blonda slingor, som bleker det 6-8 steg eller en som bara precis ljusar upp och som knappt syns. Ilandsproblem big time... sen vet jag inte vilket märke heller. HM's vet jag funkar. Men är sugen på att testa Mood's eller Garniers också. Får se vad jag gör. To be continued :)

Tv kvällen har börjat

Anna Anka söker assistent: 20.00 @ Tv3


Grey's anatomy: 21.00 @ Kanal5

Fuck också.

AH. Är rädd att jag inte skulle ha lämnat in teknikarbetet idag. De sista sidorna var inte helt 100%. Samtidigt så orkar man inte bry sig. Man har ju hört från flera att han knappt läser de. Och de kan jag förstå på ett sätt, runt 40 elevers 15-sidiga arbete liksom. Wehey, men då behöver han inte ge oss såna uppgifter. 15 sidor liksom, fuskar man inte alls överhuvudtaget på det har man antingen noll liv, eller så älskar man teknik över allt i världen. Det gör inte jag dock, vill bara ha mitt betyg.

Funderar på att åka upp till bibblan och låna fysikböcker. Vi ska ha fysiknationella snart. Men det känns så kallt ute. Vill hellre stanna inne, ta ett bad och ha spakväll. Läsa i min nya väldigt intressanta bok jag lånat på bibblan (på skolan) som jag dock inte ska redovisa som min bok om nån vecka. Det handlar nämligen om en kvinna som får reda på att hennes man är sexmissbrukare. Oh yes. Kanske inte nåt man vill redovisa om helt öppet. Får se när jag läst boken.

On second thought... skiter i bibblan och ska tappa upp badet nu. :D

Vad sägs om gratis sms?

Så, nu har jag fått igång annonserna. :) Tänkte börja med att tipsa er om en tjänst jag använt väldigt länge. Jag är väldigt lat av mig när det gäller att ladda på mobilen. Jag gör inte det förrens det finns runt 0,1 öre kvar på mobilen typ. Då fick jag reda på en sajt som heter Gratissms.se. Där får du gratis sms, varje dag. Och desto fler om du gör enkla erbjudanden. Jag använder det mest som ett nödfall, och tycker det funkar väldigt bra. Smidigare än jag trodde att skicka sms genom mobilen. :D


Klicka på den länken i inlägget eller i bannern till sidan/häruppe för att komma dit och registrera dig på 2 minuter! :)

Glad över att få sitta ner.

P-U-H. Helt slut, verkligen. Men det är en skön känsla. Bara att jag skriver 1000 gånger långsammare än vanligt nu. Tillomed fingrarna är trötta, eller så är de handikappade av kylan.

Det var ingen höjdardag för mig idag. Jag vet inte riktigt, ah. Dan började med idrott som andra lektion. Där kämpade jag verkligen. Svetten rann från ansiktet och mot slutet kände jag att jag verkligen inte pallade mer. Men idrotten känns mer okej nu, man får en kick av det och efter känns det så härligt. Kanske beror på att vi har ledarskap så vi inte har den orginella läraren så man får reda på vad man ska ha innan så man kan bestämma sig för att vara med/eller inte från början eller mentalt förbereda sig lite. Det var skönt och kul att kunna kämpa iallafall. :D

Sen hade vi svenska. HA HA får fortfarande spel när jag tänker på det. Muntliga nationella, första dan när vi kommer tillbaks från lovet!? Liksom jeez, lite softstart kan man väl få. Blev trött redan där. Sen var texterna dryga, man orkar liksom inte engagera sig. Särskilt inte när man ställt in sig på att få tillbaks de svenska nationella uppsatserna (som de andra fått innan lovet) men så får man reda på att det skjuts upp till morgondagen. Imorgon är väl läraren sjuk eller nåt. :mad:

Vad hände sen.. ah. Inte mycket, var bara trött och irriterad på alla. Tycker att vissa har svårt för att hålla käften och lära sig att inte leka teachers pet och försöka leka nåt man inte är. :tired:

Kom hem nyss typ annars. Har varit ute med Mel. Vi skulle springa från början. Men det blev till powerwalk med tidtagning. Vi har som mål att förbättra oss hela tiden. (Skriver in resultaten på bloggen sen i en ny kategori hehe). Sen åt vi på Mc, väldigt bra efter träning. Jag vet, men så gott :p Sen promenerade vi hem i kylan. Och gungade lite hehe. Men älskar att man kan vara ute längre nu och röra på sig mer. :)

Juno

Sitter och kollar på Juno. Det var så längesen man såg den. Den är så härlig :D Annars så kom jag hem för en stund sen, åkte upp till stan med mamma. Tog en fika och shoppade lite. Det började ösregna sen igen. UH. Men kände att jag behövde göra nåt dan innan skolan börjar igen. Känner mig sjukt trött. Men lite nybakta chokladmuffins kan säkert lösa det ;)

Snark


Har suttit med designen i timtals nu. Dags att sova. Bli inte förvånade om ni inte hör av mig förrens sent in på dan. Ska ligga och dra mig lääänge i sängen. Det är nämligen sista lovdagen. :( Eller, rent tekniskt så är det redan det. 23 timmar kvar av lovet. UH!

Ny design - draft

Tryck F5 (Yes, again) så får ni se utkastet av nya designen. Mycket kvar att göra men kunde inte hålla mig. Står inte ut med att ha en ful blogg. Hellre utseendefixerad när det gäller bloggar än människor. Menyn har inte kommit igång än, får fixas efter maten.

Sjusovare

SHIT. Vaknade nyss. Vid 13!? Måste vara nära mitt rekord. Var inte ens uppe så sent igår. Har sovit drygt 12 timmar. Kroppen passar på innan skolan börjar. Påtal om det, nästsista lovdagen och det regnar ute. -.- Suger väldigt mycket. Det kanske är bra iförsej, man får stanna inne och göra tråkiga saker istället. Som att plugga matte (palla) och ta tag i träningen. Men det kan vänta, lite.. hehe. Btw tryck F5 ifall ni inte ser den nya tillfälliga designen. :) The best I could do on such short notice. Slår vad om att de flesta i min närhet idag sitter och skriver på teknikarbetet. Ain't I right? ;)

Can't take it no more

Jag måste ha en ny design. Men kreativiteten sinar. Jaja, får sitta och klura och börja med en ny. Vi hörs under dagen om inte annat, så glad påsk på er. Jag sitter och snaskar på mitt påskägg. Idag blir det påskmiddag = SENAPSSILL! :D My one and truly love. Men nu var det designdags ja. To be continued!

En tveksam tröst


Första gången jag mår illa av choklad. För mycket kakao tror jag och konstig smak. Ingen favorit här inte. Det är nog sant som det sägs, lite mörk choklad är bäst. Större mängder är inte att rekommendera. Om inte min chocoholicmage klarar det, så berätta för mig vem som gör det annars? ;) Är bara sjukt lycklig över att ha mitt internet nu. Ska aldrig mer ta det för givet. *Host* yeah right. Det får mig att tänka igenom, har man ett beroende? Det måste man ha. Men jag skyller helt enkelt på att jag är född i teknikgenerationen.

AH! Äntligen

Att ta ifrån en nörd sitt internet är som att ta luft från en vanlig människa. Konstig liknelse. Men ändå. Har varit utan internet i evigheter idag. :( Missade så mycket som jag satt och höll på med. Nu ska det förhoppningsvis funka igen. Jag och mamma satt och skulle registrera mig hos ett annonsföretag nämligen, ska försöka lägga in reklam på bloggen (På de ställen där de inte stör er supermycket. Har sett skräckexempel där man får bläddra ner i evigheter för att ens hitta inläggen.) Men nu sitter päronen och tittar på Pirates of the Caribbean och orkar inte just nu. Får bli imorgon istället. Under tiden när jag inte hade internet underhöll jag mig med the sims 3 som jag knappt spelat sen jag fick det. Kände att det var så mycket nya funktioner att ta in. Men a girls gotta do what a girls gotta do right? Så nu har man lärt sig rätt mycket och det känns kul att spela men fortfarande väldigt avancerat.

Håller tummarna nu för att internet håller sig kvar. Just to be safe ska jag spara ner massa fusk till the sims 3 nu. :s

When the sun goes down


Bakgården minJäkligt nice att sitta i solen ones again. Stod ut i en timme, sen blev det för jobbigt. Blåste lite för mycket för att kunna njuta på riktigt.


Sunshine :DGud va rött/orangt mitt hår ser ut här då. Får se till att fixa till det så småningom när håret reparerat sig själv från vintern.

Vi avslutar inlägget med en härlig låt, som bjuder på lite mystiska påskkänslor.
David Jordan – Sun Goes Down
Nu ska jag äta lunch, man blir hungrig av att... sitta på en bänk.

Långfredag

När jag var liten kändes alltid långfredagen väldigt lång. Varför undrar jag då, kommer inte ihåg exakt men antar att det var för att man förberedde alla påskaktiviteter och redan hade smygit fram till skafferiet för att kolla långt bak och få syn på sitt påskägg. Som smart nog, mamma hade förslutit extremt bra. Så inga sneakpeaks där inte. I år känns det inte alls så iallafall. Jag har inte ens varit med och prydit påskriset. Klockan är snart ett redan och jag vaknade för inte sååå många timmar sen. Men det är fint väder ute. Kanske ska sätta kameran till laddning, mobilen likaså och duscha och gå ut och röra på mig lite och fota utomhus för en gångs skull. Det har jag ju inte gjort sen snön låg übertjockt på marken.

Psst: Sekunden jag publicerat detta försvinner säkert solen. Ska bestämma mig idag också vad jag tycker om den nya 48 timmarsdeon jag provade och recensera den. To be continued. :)

Bilden säger allt

Nu satsar vi på 1000 :D


April april, i efterskott

Jag tänkte försöka blåsa mina bloggläsare genom att säga att jag tänkte sluta blogga. Men jag fick för mig att alla skulle ta bort mig från bloglovin och aldrig mer gå in här. Hehe.. så det slapp ni undan. Men det hindrade inte mig ifrån att försöka mig på att blåsa mina nära och kära.


He he he *Sätter ihop händerna som Mr Burns i Simpsons* Hade säkert lurat fler än så om inte Mel hade fått kli i fingrarna och bustat det hela ;) Sen skulle jag försöka mig på att blåsa faren min. Med att jag var gravid. Han är inte dum han. Jag smsade honom om det, och fick tillbaks "Ha ha ha du Caroline. Akta dig noga nu, annars blir det utegångsförbud i påsk för dig unga dam". Så jag vågade inte ta det längre än så :D Däremot lyckades jag med ett till triumfkort. Jag blåste Sofia med att jag var gravis. Och jag vet att hon inte är helt tappad bakom vagnen så jag fick sätta ihop en liten historia. Vilket hon trodde på. :p Hon blev verkligen chockad och ville hitta den här killen och slå honom med ett baseballträ. Slutade med att jag blev tårögd. Det visar ju vart man har henne iallafall. :) Men aldrig igen att jag skämtar om nåt sånt hehe. För grovt och taskigt.. ;p

Börja träna själv, hemma!

Jag tänkte dra igång en ny kategori. Träningstips. Det trodde ni inte va? Men det känns som att jag börjar komma igång med min träning ordentligt nu och vill dela med mig av de tips jag hittat och kommit på under vägen. Tänkte börja skriva om fördelar/nackdelar med att träna hemma som jag gör. :)

FÖRDELAR:
Kostar knappt nånting.
Du behöver bara en skön typ yoga/träningsmatta att ligga på. Lite hantlar kan du köpa hem eller använda PET flaskor som du har hemma och använda som vikter. Bättre än att investera i ett dyrt gymkort om du inte är säker på att det inte rinner ut i sanden efter nån månad med gymbesöken.

Tillgängligt närsom du är hemma.
Du behöver inte dra på dig alla kläder, packa gymväskan och få ihop motivationen att gå ut ur dörren. Utan det är bara att dra fram träningsmattan och ta fram vattenflaskan och lite bekvämare kläder och köra på!

Inte mycket prestationsångest.

Du kan ta det lugnare hemma än på gymmet. Du behöver inte känna att du måste jobba eller kunna jobba lika hårt som den bredvid dig på gymmet och inte känna gymrädslan som många kanske gör. Du kan ta det lugnt och i din takt utan att känna att nån tittar på dig.

Tillgång till bekvämare dusch.
Efter träningspasset kan du ju duscha hur länge du vill och smörja in dig hur länge du vill. Du slipper gå hem utan att duscha efter ett gympass eller bli stressad av duscharna där. (Vilket jag defenitivt skulle bli. Det var ju ett tag sen man duschade efter skolgympan liksom...)

NACKDELAR:
Krävs disciplin:
Du måste orka ta dig upp ur soffan och träna. Du har oftast ingen kompis som kanske pushar dig eller nåt annat. Du måste hitta en egen drivkraft och pusha dig själv hårdare på egen hand.

Frågan om plats:
Du har kanske inte plats. Eller så får du alltid flytta runt en massa för att kunna träna. Vilket blir tråkigt och ännu en motivationssvårighet. Jag fick möblera om lite på mitt rum för att kunna ha plats.

Lägga upp ditt eget schema efter dina omständigheter:
Du får lägga upp ett träningsschema, och se till att följa det också. En muskel ska helst tränas 3 gånger i veckan för att hållas i trim.

Det var vad jag kunde komma på hittils. (Och nej, detta inlägget är inte ett aprilskämt. Haha) ;)

YES!


4500 ord och 7 timmar sammanlagt senare är teknikarbetet gjort och klart. Ä n t l i g e n. 15 sidor och en sten har lyfts från mitt bröst känns det som. Puh. Men, fick redigera lite på framsidebilden. I linsen var det nämligen ett rätt lustigt motiv ritat. Som jag fick måla över i Gimp. Bara för att vara säker. Om vår lärare nu inte tittar på texten så kanske layouten är viktigare. Iallafall, YES!

Teknikarbete


Dags för mig att jobba lite med teknikarbetet nu. Förhoppningsvis bli klar också. 11 sidor text + 3 sidor bilder. Puh, jaja det ska bli klart förr eller senare. Lika bra att få det gjort nu. Så känner man att man fått nåt vettigt gjort. Under tiden lyssnar jag på OneRepublic's "All the right moves".

FilmdagYep, idag får bli sista riktiga slappdagen på lovet. Sen får man börja röra på sig igen med träningen, plugget osv. Som ni ser på bilderna så är det Patrik 1,5 jag börjar dagen med. Kollade halva igår och ska fortsätta kolla resten idag. Snart är det påsk också, woho. Påskägg for the win. Hoppas mitt är fyllt med choklad. ;)

RSS 2.0