Caroline tipsar - ditt hår



Nu när jag ändå har blogglust och tid och ork så tänkte jag köra med lite fler tips för håret. Är ingen frisör, men däremot googlar jag nog mer än genomsnitt på allt mellan himmel och jord och testar allting likaväl. Har testat mig fram för olika tips för fett hår osv. Nu är detta schampot för "normalt hår". Vilket inte jag har. Ni som känner mig irl (nördtermer oh yes) och som läst min blogg länge vet att jag har problem med fett hår. Samma problem som min farfar hade och i sin tur min pappa. Och nu jag. Schampot på bilden är inte specialiserat för fett hår. Men alla budgetschampon består oftast av mest vatten och olika kemikalier. Har inte hittat nåt schampo som funkar mot fett hår som funkar förutom Sunsilks gröna. Men just nu föredrar jag volym i håret.

Tips för fett hår:
Blöt håret med varmt vatten, schamponera och skölj av. Sen ska du schamponera en gång till. För att riktigt få bort all smuts och olja. Annars är det som att försöka rengöra en stekpanna med kallt vatten och diskmedel.
Skölj av med kallt vatten. Så stänger sig porerna och stänger ute en del smuts. Samma gäller ansiktet, skölj med ljummet eller så kallt vatten du kan. Dock när du ska rengöra ska det vara varmt vatten så porerna rengörs. Kom ihåg det varmt - kallt.
Investera i en svinborste. Som jag gjort, vad jag läst har den funkat bra för andras feta hår. Dock har jag ingen egen åsikt än. Men det kommer.
Tvätta bara luggen. Skona håret om bara hårbottnen är fet. För mig, när jag har bråttom funkar väldigt ofta att bara tvätta och föna luggen. Så ser håret med ens fräschare ut! Det går snabbare och du skonar dina relativt rena längder i håret från att slitas ännu mer på.
Torrschampo - Det vanliga tipset. Prova dig fram till vad du tycker funkar. Det finns massor att välja mellan. Både budget och lite dyrare.
Ppiller - har du mycket problem med acne och fett hår kan du få en ppiller sort som hjälper just mot fett hår och acne. Den starkaste sorten heter Diane. Men för de flesta fungerar ett mindre starkt, som sorten som jag har. Yasminelle. Dock kan det ta upp till 1 år innan du ser den fullständiga effekten med de svagare.

Det var vad jag kunde komma på just nu. Listan kommer utökas efterhand. Men förhoppningsvis fick ni något tips iallafall.

Kommentarer

Tänk på detta innan du kommenterar:
Reklam/spamkommentarer tas bort omedelbart.
Jag svarar inte på designfrågor
Kommentera snällt
Och sist men inte minst, tack för att du kommenterar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Presentation
Hallå där! Du har kommit till Carolines blogg. En tjej på snart 16 år som ska börja på naturvetenskapliga programmet till hösten men innan dess njuta av 10 veckors sommarlov. Bloggen handlar om min vardag som består av vänner, musik och en hel del annat. Trevlig läsning! Nedräkningar
dagar till jag fyller 16
dagar till gymnasiet börjar
dagar till jag fyller 18
dagar till N kommer hem
dagar till nyårsafton
dagar till 2012
2009
Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December
2010
Januari Februari Mars April Maj Juni
Kategorier
Skola Vardag Minnen Vänner Mina ppiller Musik Buzzador
RSS 2.0